Aşure Yapımı
Yalnızca Isparta'ya özgü kültürel öğe olmadığı bilinen, Anadolu topraklarının binlerce yıllık tarihinde kıtlık ve savaş zamanlarında birlik ve beraberliği temsil eden Aşure, her yıl Haziran ayının son haftası ya da Temmuz ayının ilk haftası yaza girmeden yapılmakta, genellikle evlerde hazırlanıp komşulara dağıtılmaktadır. Ayrıca Isparta İli ve ilçelerinde yöre halkının bir araya geldiği aşure günleri gerçekleştirilmektedir. Bu şenlikler kapsamında kazanların sabah erken saatlerde kaynatılması bir gelenek haline dönüşmüştür. Sıralanan kazanlara önceden hazırlanan tahıllar yavaş yavaş eklenir ve kaynatılır. Ardından meyveler ve kuruyemişlerle tatlandırılan aşure soğumaya bırakılır. Etkinliğe katılan herkes kazanların etrafında sıraya girer ve aşure dağıtımı yapılır.