Ekmek Yapımı
Ekmek, Anadolu’da temel besin maddelerinin başında gelir ve bu nedenle her yörede ekmek ile ilgili çok geniş bir kültür oluşmuştur. Hamurun mayalanıp kabarmaya başladığında kuvvetli bir şekilde tekrar yoğrulmasına “kayısısını kırmak” denir. “Eseran” adı verilen hamur kesmekte kullanılan bir alet yardımıyla, teknedeki hamur küçük parçalar (beze) halinde bezin üstüne dizilir ve üstü örtülür. 30 cm çapında yuvarlak yassı pide formuna getirilerek açma yapılır ve çöreklerin ortasına küçük bir delik açılarak taş fırında pişirilir. Ekmek dışında, Isparta’da haşhaşlı (haşkeşli ekmek) ve yufka da yaygın olarak yapılır. Yufka Yalvaç’ta “şepit” adını alır (Yukarı Tırtar –Yalvaç, Sultan KARAKURT, Fadime KARAKOYUN).