Hamursuz
Yalvaç ilçesine özgü geleneksel lezzetlerinden olan hamursuzun yörede önemli bir yeri vardır. Düğünlerde özellikle erkek evine gönderilir. Ekmeğin yumuşak olmasını sağlamak için patates püresi ilave edilerek iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur “beze” denilen parçalara ayrılır. Oklava yardımı ile ince bir şekilde açılan hamura, tavada tereyağı, sıvı yağ ve tahini karıştırarak bol bol sürülür. Daha sonra yufka rulo şekline getirilir ve iki ucu birleştirilip tekrar yuvarlanır ve bir süre dinlendirilir. Daha sonra yuvarlanan hamurlar el ile yassı bir şekle getirilir, üzerine yumurta sarısı sürülür ve üzeri tırnaklanır. Daha sonra susam ve çörekotu ile süslenir (Yalvaç İlçesi, Emine YENER, Süleyman BÜYÜKKUTLU, Hatice BÜYÜKKUTLU, Adalet TELLİ, Nurgül ÇAKMAK, Fadime BİLGİÇ).