Yeme-İçme Kültürü
Sütçüler
HAKKINDA
Sütçüler yeme içme kültüründe av hayvanlarının etleri ile yapılan yemekler önemli bir yer tutmaktadır. Bu yemeklerden biri Hürmeli Pilavı’dır. Yemek yaz aylarında köy tavuğu ile yapılırken, kış aylarında ise avlanan kır tavşanı ile de yapılmaktadır. Ayrıca yörede, Bozlak Yahnisi ve Hasıda Tatlısı özel günlerde pişirilir ve servis edilir. Yörede bitki kültüründe karşımıza çıkan en önemli bitki türler; Gül, Lavanta ve Kekiktir. Sütçüler endemik bitki açısından zengin bir ilçedir. İlçeye bağlı köylerde 460’a yakın kekik, zahter, çorba kekiği, bilyalı kekik, yayla kekiği gibi bitkilerin yetişmektedir. Halk bu kekikleri gündelik yaşamları içerisinde kimi zaman gıda kimi zaman tedavi amaçlı olarak kullanmak üzere toplamaktadır. İlçede yetiştirilen gül, lavanta ve kekik yeme-içme kültürü yanında bitki yağları halk hekimliğinde de kullanılmaktadır.
YOL TARİFİ
Sütçüler
GENEL BİLGİ
Sütçüler yeme içme kültüründe av hayvanlarının etleri ile yapılan yemekler önemli bir yer tutmaktadır. Bu yemeklerden biri Hürmeli Pilavı’dır. Yemek yaz aylarında köy tavuğu ile yapılırken, kış aylarında ise avlanan kır tavşanı ile de yapılmaktadır. Ayrıca yörede, Bozlak Yahnisi ve Hasıda Tatlısı özel günlerde pişirilir ve servis edilir. Yörede bitki kültüründe karşımıza çıkan en önemli bitki türler; Gül, Lavanta ve Kekiktir. Sütçüler endemik bitki açısından zengin bir ilçedir. İlçeye bağlı köylerde 460’a yakın kekik, zahter, çorba kekiği, bilyalı kekik, yayla kekiği gibi bitkilerin yetişmektedir. Halk bu kekikleri gündelik yaşamları içerisinde kimi zaman gıda kimi zaman tedavi amaçlı olarak kullanmak üzere toplamaktadır. İlçede yetiştirilen gül, lavanta ve kekik yeme-içme kültürü yanında bitki yağları halk hekimliğinde de kullanılmaktadır.